Hva blir et forbrukslån brukt på?

Hva blir et forbrukslån brukt på?

Fordelen med et forbrukslån er allsidigheten med lånet. Det er i praksis ikke noe som lånet ikke kan finansiere, men det er selvsagt en rekke ting som du ikke bør bruke lånet til. De fleste som tar opp et forbrukslån, gjør dette på grunn av et behov som enten har oppstått akutt eller på grunn av et ønske som ikke lar seg oppfylle med oppsparte midler.

Når det gjelder akutte behov så er det gjerne uforutsette utgifter hvor du ikke har penger til rådighet når behovet oppstår. Dette kan være en nødvendig reparasjon av bilen, en bil som i dag er vanskelig å unnvære, eller det kan være varmtvannsberederen som har gått og da må denne erstattes kjapt. I slike tilfeller er et mindre forbrukslån gjerne løsningen for mange.

Andre igjen bruker et forbrukslån på å refinansiere gjeld og da særlig kredittkortgjeld. Det er fort gjort å bruke mer enn planlagt med kredittkortet og når det blir vanskelig å få betalt tilbake, så løper rentene fort. Renten på et kredittkort er gjerne på mellom 25-30 % og ved å refinansiere denne gjelden til et forbrukslån, så kan man kutte renten med kanskje 10 %. Samtidig får du bedre oversikt og kan betale faste avdrag hver måned til gjelden er borte.

De fleste som søker om forbrukslån bruker det på oppussing i hjemmet. Når du trenger et nytt kjøkken, bad eller kanskje nytt tak, så er det ikke enkelt å spare opp til slike store investeringer. Da blir et forbrukslån uten sikkerhet løsningen for mange, spesielt når lånene kan nedbetales over mange år. Selv om det er dyrt i rentekostnader, så er det gjerne en oppussing som må gjøres fra tid til annen og bankene er mer tilbakeholdne i dag med å øke boliglånet til slike formål.

 

Hva du bør bruke et forbrukslån på

I de fleste tilfeller sitter du igjen med noe når du har brukt lånet. Enten har du fått løst et problem eller du har anskaffet deg eiendeler som var nødvendige. Men dessverre er det også tilfeller hvor flere har brukt et forbrukslån og etterpå ikke sitter igjen med så veldig mye i praksis, ferieminner og en større garderobe.

En «klassiker» er forbrukslån som brukes til ferier og reiser. Det er selvsagt deilig å komme seg på ferie og om det er smått med penger, så blir det ikke så mye ferie. Men problemet er at det gjerne smitter og når først du har hatt en god ferie, så går det ikke lenge før den neste er bestilt. Når du er hjemme igjen så sitter du tilbake med en rekke minner fra ferien og et forbrukslån.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*