En av de beste tingene med å stå på ski er at du kan velge mellom mange forskjellige stiler

En av de beste tingene med å stå på ski er at du kan velge mellom mange forskjellige stiler

En av de beste tingene med ski er at du kan velge hvilken av de mange forskjellige stilene og metodene som mest appellerer til deg. Vanligvis når folk tenker på ski, tenker de på snø, men faktisk kan du stå på ski på vann, sand eller gress. Du kan stå på ski på åser eller på tvers av flatt terreng, og du kan bruke enten en ski eller to. Så la oss se på noen av de ulike skistykkene du kan like å prøve.

Snø

Det er to hovedtyper snøski – alpin og nordisk. Alpine er alpint, og nordisk er langrenn. Utstyret og teknikkene som brukes for de to disiplene er ganske forskjellige. Hvis du vil gjøre begge, kan du, og mange skiløpere nyter begge typer ski på forskjellige tider av året.

Selv om det er flere forskjeller, er det viktigste at nordiske skistøvler bare er festet til skien ved tåenden. Hælen kan løftes fra ski, slik at skiløperen kan bruke en stridende bevegelse. Hvis du er alpint, må dine ski støvler festes godt til ski både på tå og hæl, slik at du får maksimal kontroll ved høye hastigheter eller i svinger.

Utstyret er forskjellig, spesielt skistøvlene og skiene. Nordiske skiløpere bruker fleksible, lavtliggende skistøvler, noe som er ganske forskjellig fra de høye, stive støvlene som passer for alpint. Også nordiske ski er tynnere og lengre, slik at de glir lett over snøen.

Når det gjelder alpint, er det mange disipliner å velge mellom. Du kan velge forskjellige skistørrelser, som mogul, pulver, av og på piste, eller det er spesifikke ferdigheter som fri stil, fartski, telemark og skihopping.

Pudderskiing

Pulverski er ofte beskrevet som den ultimate opplevelsen av skiinteresserte. Snø som er lett og tørr, kalles pulversnø. Klippe gjennom lys, uberørt pulver er en fantastisk opplevelse, og skiløpere vil ofte gå til ekstreme lengder hvis det betyr at de kan stå på ski i pulver. Teknikkene til kraftkjøring er ganske annerledes enn de som brukes på preparerte stier. Turns må være gradvisere, og skiløperens vekt må holdes lenger tilbake på skiene. Når pulverski er ferdig, er det vakkert å se den tekniske finessen som kreves, og det beskrives ofte som å føle at du flyter på skyene.

Cross

Hvis du har sett en skiskurs med mange støt, så har du sett moguls. Disse mululene dannes på en skihi fordi så mange skiløpere følger de samme stiene nedover bakken. På en opptatt høyde er det mulig for bakken å bli dekket av moguls, og å skile dem, krever meget spesifikke teknikker. Kontroll er av stor betydning når man går gjennom moguls. Å se ned på en ås full av moguls kan være skummelt, men hvis du tar dem i en liten vinkel og bruker din nedadgående pole som et pivotpunkt, vil du være ok. Du må svinge rundt polen og bruke knivens vårvirkning til å skli over mogulen samtidig. Det er viktig å starte på nybegynnernivå med moguls, men en god forberedelse vil forberede deg på spenningen og gleden av fart mogul ski. Rytme er nøkkelen, så det er viktig å komme inn i en rytme med svingene dine for å holde deg i kontroll.

Backcountry Skiing

Hvis du blir lei av preparerte løyper til ditt favorittskianlegg, så hvorfor ikke prøve noen backcountry ski? Dette kan være en fin måte å se ute på en måte som de fleste aldri opplever. Det kan være utfordrende, noe som også betyr at det kan være farlig. De fleste skistedene gir deg tilgang til skipatruljer og andre redningstjenester, men i backcountry er du alene. Shelter kan være mil unna hvis en storm blåser inn. Hvis du er en sterk skiløper og er godt forberedt, skjønt, kan du godt finne utfordringen med backcountry ski uimotståelig, og nyt det uten uhell.

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*